4934 Irving Place
Pond, MO 63040

+1 (555) 456 3890
info@company.com

Lapualaiset olivat auranneet jumalattomasti uria pelloilleen, mutta sitten tuli vesisade ja muutti muutti lumen sohjoksi. Sitten siinä ajoi pari autoa ja tuli pakkanen. Nyt urat ovat siinä kunnossa ettei niitä pysty siviiliautolla ajamaan, joten harkkari on peruttu. Maaliskuussa jatketaan.

Lähtöluettelo Laihian harkkariin.

Ristus notta pohojanmaalla saa helemikuus vetää urakalla lintas!!

Kauden ensimmäinen arvokilpailu, Klapitehtaan kierros AS-SM on jo lähellä, sillä se ajetaan 9. helmikuuta Lapualla. Muistutan, että ilmoittautuminen päättyy jo torstaina 31. tammikuuta klo 23.59. Sen jälkeen ei voi jälki-ilmoittautua kuin C-luokkaan. Sinne on tosin mahdollista ilmoittautua myös tutustumislisenssillä, joten jos E- tai C-luokkalaisen tekee mielii pikkaasen pitempään ajaa lintassa, niin nyt siihen on todella hyvät saumat. Lintassa kaikki on vaan hauskempaa vaikka muuten menisikin päin pyllyä. Osallistuminen on C-luokkalaisille oikeastaan ainoa tapa saada alue 2:n aluemestaruuspisteitä, kun tämä nyt sattuu olemaan aluemestaruusosakilpailu...

Eikä tässä vielä kaikki. Linttaa pääsee harjoittelemaan jo perjantai-iltana 8.helmikuuta ikäänkuin esikisan muodossa, sillä LaihUA järjestää silloin harjoitusajon Laihialla. Harkkari on pohjanmaan harkkarisarjan avauskilpailu. Lähtöpaikkana Neste Puistohulmi Laihialla. Ensimmäinen harrastaja/harjoittelija pääsee lintassa lumiränneihin n. klo. 19.00 tienoilla. Ilmoittautuminen harkkariin päättyy 5. helmikuuta. Huom! osallistumismaksu 25 euroopan yhteistä valuuttaa.

Se on kuulkaas niin, että kilpailukausi 2019 starttaa piakkoin. Sitä ennen lienee syytä kerrata muutamia tälle vuodelle voimaan astuneita sääntömuutoksia. Mainitsemisen arvoisia muutoksia ovat mm. seuraavat asiat:

 
-SM-luokassa voi nyt ajaa tutustumislisenssillä, tosin siitä ei kerry SM-pisteitä.
-CUP-luokassa voi myös ajaa tutustumislisenssillä, mutta siitäkään ei kerry CUP-pisteitä.
-Kilpailijan luokitus määräytyy kartanlukijan luokituksen mukaan vuodesta 2019 alkaen.
-Nousupisteitä kertyy vain kartanlukijoille.
-Kuljettajana aiemmin toimineet, voivat hakea lajiryhmältä muutosta luokituksen pudottamiseen kartanlukutaitoaan vastaavaan luokkaan.
-Katsastuksessa pakollisiksi varusteiksi on lisätty öljynimeytysvarustus (esim. matto) ja sammutin. Sammutinaineen määrä pullossa tulee olla vähintään 2 kg ja sen laukaisulaitteen varmistimen tulee olla sinetöitynä "kiinni" -asentoon. Molempien, varsinkin sammutuspullon, tulee olla kiinnitettynä autoon, ettei äkkijarrutukset tai puun pusuttelut aiheuta tarpeetonta painetta takaraivoon.

Lisensseistä:
-Tutustumislenssi maksaa kaudella 2019 25€ (tällä saa ajaa yhden kansallisen kilpailun)
-AS-T lisenssi maksaa kaudella 2019 50€ (ja tällähän saa ajaa kaikki kansalliset kilpailut)
Huom! Tutustumislisenssi tai AS-T lisenssi vaatii seurajäsenyyden!

Mitä tulee harjoitusajoihin, niin E-luokan palkitut nostetaan täksi kaudeksi C-luokkaan, sillä E-luokka on tarkoitettu lähinnä lajiin tutustumiseen. Maastollisesti C-luokka on E-luokan kanssa samalla tasolla, mitä nyt on reitit vähän pidempiä, pikkuisen kovemmat pyynnit ja kilpailu tasaväkisempää. Tulevalla kaudella on sen verran tulossa kansallisia kilpailuja, että nyt kannattaa harkkarisarjan C-luokkalaistenkin jo lähteä lisenssiostoksille, sillä ero tutustumislisenssiin on pieni ja ajettavaa tulee harkkareiden lisäksi rutkasti enemmän. Plussana saa mahdollisuuden tavoitella himoittua C-luokan aluemestaruutta.

Pohjanmaan AS kausi avataan Lapualla ajettavalla Klapitehtaan Kierros AS SM-kilpailulla. Tässä kilpailukutsu.

Autosuunnistus videot

Klapitehtaan kierros AS SM/CUP 9.2.2019

SulleMulle Autosuunnistus

II Häjyn Harkkari

Vihtori Syynimaa

AS Sprint

Vihtori Syynimaa

2019 © autosuunnistus.fi. All Rights Reserved.